Bavljenje umjetnošću

velj 28, 2021

Bavljenje umjetnošću je važno kod djece i odraslih s poteškoćama. Dokazano je da su djeca s poteškoćama koja su uključena u likovne programe pokazivala veću težnju za radom u grupi, više zadataka su izvršavala na vrijeme, imala su bolji odnos prema školi i radnim obvezama te su češće iskazivala pozitivne emocije. Također, radom u grupama postiže se veća inkluzija osoba s poteškoćama u društvu.

Ostale vijesti

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar jedan je od naših najpoznatijih grafitera i pokretač je grafiterske scene u Zagrebu. Njegova djela osvojila su mnoge ljubitelje te ulične umjetnosti u čitavom svijetu. Zahvaljujući svome radu Lunar je proputovao cijeli svijet.

Povezanje s publikom

Povezanje s publikom

Potreba svakog umjetnika je biti povezan s publikom posredstvom svojih djela. Kazališni je umjetnik, povezan s publikom — po prirodi svoje umjetnosti — izravno, tj. i sa svojim umjetničkim činom i svojom ličnosti.

Misija kazališta

Misija kazališta

Misija je kazališta da nešto pokazuje, da nešto izvodi što će publika gledati i doživljavati. Bez publike kazalište ne može vršiti svoju misiju. Egzistencija i prosperitet kazališta zavise od ljudskih sklonosti i potreba da se suživljava s onim što ono čovjeku pruža,...