Bavljenje umjtnošću ima pozitivan utjecaj na zdravlje ljudi

velj 28, 2021

Bavljenje umjtnošću ima pozitivan utjecaj na zdravlje ljudi. Stvaralaštvo i upotreba mašte može sniziti krvni tlak, otkucaje srca, tjelesnu temperaturu te umiriti disanje i poboljšati cirkulaciju. Osim pozitivnog učinka na fizičko zdravlje, umjetnost ima velik utjecaj i na psihičko zdravlje. Bavljenje umjetnošću poboljšava koncentraciju, smanjuje napetost i nervozu, koristi se i kao terapija za neke poremećaje kao što su opsesivnost, depresija i psihoza.

 

Ostale vijesti

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar jedan je od naših najpoznatijih grafitera i pokretač je grafiterske scene u Zagrebu. Njegova djela osvojila su mnoge ljubitelje te ulične umjetnosti u čitavom svijetu. Zahvaljujući svome radu Lunar je proputovao cijeli svijet.

Povezanje s publikom

Povezanje s publikom

Potreba svakog umjetnika je biti povezan s publikom posredstvom svojih djela. Kazališni je umjetnik, povezan s publikom — po prirodi svoje umjetnosti — izravno, tj. i sa svojim umjetničkim činom i svojom ličnosti.

Misija kazališta

Misija kazališta

Misija je kazališta da nešto pokazuje, da nešto izvodi što će publika gledati i doživljavati. Bez publike kazalište ne može vršiti svoju misiju. Egzistencija i prosperitet kazališta zavise od ljudskih sklonosti i potreba da se suživljava s onim što ono čovjeku pruža,...