Kod osoba starije životne dobi uočeni su brojni benefiti bavljenja likovnom umjetnošću.

velj 28, 2021

Kod osoba starije životne dobi uočeni su brojni benefiti bavljenja likovnom umjetnošću. Takve osobe imale su niži krvni tlak, smirenije disanje, bolju prokrvljenost žila i mirnije otkucaje srca. Osobe starije životne dobi koje se duže vrijeme bave nekom vrstom likovne umjetnosti imale su pozitivniji pogled na život, veće samopouzdanje i bolje su se povezivali sa drugim ljudima. Zabilježeno je i da su manje posjećivale doktora i bile boljeg općeg stanja za razliku od svojih vršnjaka koji se nisu bavili likovnom umjetnošću.

 

Ostale vijesti

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar jedan je od naših najpoznatijih grafitera i pokretač je grafiterske scene u Zagrebu. Njegova djela osvojila su mnoge ljubitelje te ulične umjetnosti u čitavom svijetu. Zahvaljujući svome radu Lunar je proputovao cijeli svijet.

Povezanje s publikom

Povezanje s publikom

Potreba svakog umjetnika je biti povezan s publikom posredstvom svojih djela. Kazališni je umjetnik, povezan s publikom — po prirodi svoje umjetnosti — izravno, tj. i sa svojim umjetničkim činom i svojom ličnosti.

Misija kazališta

Misija kazališta

Misija je kazališta da nešto pokazuje, da nešto izvodi što će publika gledati i doživljavati. Bez publike kazalište ne može vršiti svoju misiju. Egzistencija i prosperitet kazališta zavise od ljudskih sklonosti i potreba da se suživljava s onim što ono čovjeku pruža,...