Pozitivan učinak boja i dizajna

lis 23, 2021

Pozitivnog učinci likovne umjetnosti na zdravlje ljudi: pozitivan učinak boja i dizajna u terapijskoj sobi na pacijente i osoblje,  primjenu zidnih freski za smanjivanje uznemirenosti pacijenata s demencijom, poučavanje mentalno oboljelih likovnom stvaralaštvu je učinkovito i pozitivno jer omogućuje izražavanje i pozitivno utječe na ponašanje , uvođenje likovnog obrazovanja u edukaciju budućih liječnika neurokirurga rezultiralo je boljim crtačkim i slikarskim sposobnostima te trodimenzionalnim razmišljanjem, što je izuzetno važno u neurokirurgiji.

Ostale vijesti

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar jedan je od naših najpoznatijih grafitera i pokretač je grafiterske scene u Zagrebu. Njegova djela osvojila su mnoge ljubitelje te ulične umjetnosti u čitavom svijetu. Zahvaljujući svome radu Lunar je proputovao cijeli svijet.

Povezanje s publikom

Povezanje s publikom

Potreba svakog umjetnika je biti povezan s publikom posredstvom svojih djela. Kazališni je umjetnik, povezan s publikom — po prirodi svoje umjetnosti — izravno, tj. i sa svojim umjetničkim činom i svojom ličnosti.

Misija kazališta

Misija kazališta

Misija je kazališta da nešto pokazuje, da nešto izvodi što će publika gledati i doživljavati. Bez publike kazalište ne može vršiti svoju misiju. Egzistencija i prosperitet kazališta zavise od ljudskih sklonosti i potreba da se suživljava s onim što ono čovjeku pruža,...