Grafiti na površinama javnog prostora

velj 11, 2022

Grafiti se na površinama javnog prostora pojavljuju u raznim oblicima, a prve asocijacije društva vezane uz grafite su negativne, no mnogi današnji autori smatraju da se oslikavanjem javnih prostora rukom crtača koji ima stav i estetski osjećaj, može na specifičan način obogatiti karakter ulice ili grada, dok u nemaštovitim rukama grafiti samo povećavaju vizualnu zagađenost prostora.

Ostale vijesti

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar

Slaven Kosanović Lunar jedan je od naših najpoznatijih grafitera i pokretač je grafiterske scene u Zagrebu. Njegova djela osvojila su mnoge ljubitelje te ulične umjetnosti u čitavom svijetu. Zahvaljujući svome radu Lunar je proputovao cijeli svijet.

Povezanje s publikom

Povezanje s publikom

Potreba svakog umjetnika je biti povezan s publikom posredstvom svojih djela. Kazališni je umjetnik, povezan s publikom — po prirodi svoje umjetnosti — izravno, tj. i sa svojim umjetničkim činom i svojom ličnosti.

Misija kazališta

Misija kazališta

Misija je kazališta da nešto pokazuje, da nešto izvodi što će publika gledati i doživljavati. Bez publike kazalište ne može vršiti svoju misiju. Egzistencija i prosperitet kazališta zavise od ljudskih sklonosti i potreba da se suživljava s onim što ono čovjeku pruža,...