O nama

Udruga Vlajter-ego Benkovac osnovana je u rujnu 2012. godine kao produkt mladih entuzijasta iz grada Benkovca koji su godinu ranije uspješno kao anonimci uspješno organizirali i smislili Vlajternativa festival Benkovac. Glazbeni događaj koji je isprve odjeknuo među ljudima kao nešto zanimljivo i hvalevrijedno. U svojoj srži to je rock n roll događaj gdje sviraju lokalni demo bendovi uz pokoje „zvučnije“ ime s hrvatske alternativne estrade. Na temelju te prve Vlajternative odlučili smo to sve uzdignuti na ozbiljniju razinu i tako smo 2012. osnovali udrugu radi lakše organizacije, dobivanja sredstava, povezivanja i svega.

Nakon dobivanja Rješenja službeno počinjemo s radom u zimu 2012. s uređenjem dodijeljene prostorije udruge da bi je prenamijenili za ono što smo planirali – mjesto koje će moći primiti do stotinjak ljudi, koje ima prostor za nastupe bendova, vježbe i probe te sastanke i razne druge aktivnosti.

Sve smo samostalno i svojim rukama uredili, oslikali i u prosincu 2012. već imali prvi događaj – nastup benda iz Zadra i otvorenje prostorija udruge. Nakon toga krenuli smo aktivno i progresivno organizirati jednom ili čak dvaput mjesečno koncerte glazbenih demo i ne-demo sastava iz županije i šire. Koncerti su se pokazali kao odličan promo koncept koji je zaživio i među nama i među ostalim ljudima koji šire glas i naša prostorija postaje poželjno mjesto za nastup, mjesto koje se mora posjetiti i doživjeti. Publike je sve više, zainteresiranost raste, društvene mreže obiluju upitima i molbama za svirkom.

U 2013. godini nastupilo je preko 20 bendova iz cijele RH. U 2014. broj je još veći, preko 30 bendova je nastupilo i mjesto je postalo kultno mjesto poznato svima. Uz koncerte koji su postali glavna aktivnost i Vlajternativa festival udruga se povezala i s ostalim udrugama iz županije i šire te tako uspješno organizirala i sprovela i izložbu fotografija, promociju knjige i stripa, kazališne predstave, večer stand -up komedije, radionice i predavanja, ugošćivanje i prezentacije rada udruge ostalim ljudima, organizacija humanitarne pomoći za stradale u poplavama, uključivanje u projekte kao partneri, suradnje s Turističkom zajednicom, Gradskim poglavarstvom, Pročelnikom za kulturu, Zavičajnim muzejom, Gradskom knjižnicom, Udrugama: S.K.U.P. Sinj, P.A.R.K. Šibenik, Šigureca Zadar, Sveučilište u Zadru, Udruga EKO Zadar, EKO Zrmanja, SUK Sinj, Cinaz Zadar itd.